Etiketler

, , , ,

AFAD tarafından başlatılan ‘Afete Hazır Türkiye’ projesi, afetlere yönelik bir eğitim ve bilinçlendirme kampanyasıdır. ‘Afete Hazır Aile’, ‘Afete Hazır Okul’, ‘Afete Hazır İşyeri’, ve ‘Afete Hazır Gençler’ kampanyalarından oluşur, basamaklar halinde birbirini tamamlayarak ilerler ve toplumun tüm kesimlerini içine alır.

Eğitimlere katılmak için, https://ahates.afad.gov.tr/pages/egitim/katilimciWebdenKayit.xhtml adresinden ya da 444 4 122 çağrı merkezinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Kampanyaların tümünün devreye alınmasıyla birlikte afet gönüllüleri sistemi de kurularak afetlere hazırlıkta vatandaşların tam katılımı sağlanacak.

2013’ün Ocak ayında başlayan Afete Hazır Türkiye projesi, ilk olarak ‘Afete Hazır Aile’ kampanyası ile başladı ve bugüne kadar 300.000 kişi, afetlere nasıl hazır olacağını öğrendi. ‘Afete Hazır Okul’ kampanyası ile öğrenciler, öğretmenler ve veliler de afetlere hazır hale gelecek. Proje, ‘Afete Hazır İşyeri’ ve ‘Afete Hazır Gençler’ kampanyalarının hayata geçirilmesi ile devam edecek.