Etiketler

, , , ,

Resim
1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Başbakanlık AFAD ve İl AFAD Müdürlükleri ülke çapında çok sayıda etkinlik gerçekleştirdi.
 
81 İl AFAD Müdürlüğümüzün katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında okullar, üniversiteler, cezaevleri, hastaneler, alışveriş merkezleri, organize sanayi bölgeleri ve öğrenci yurtlarında arama kurtarma ve tahliye tatbikatları yapıldı. Halkımızın yoğun ilgisiyle karşılanan ve gerçeği aratmayan tatbikatlar sırasında personelimiz tarafından teorik ve pratik bilgiler halkımıza aktarıldı ve depremlere yönelik farkındalık arttırıcı broşürler dağıtıldı.
 
Halkımızın yoğun olarak vakit geçirdiği alışveriş merkezlerinde ve meydanlarda da çeşitli etkinlikler yapan AFAD İl Müdürlükleri depremlere yönelik resim, fotoğraf sergileri açtı ve arama-kurtarma malzemelerini sergiledi. Ayrıca özellikle gençlerin afetler konusunda farkındalık ve bilinç düzeyinin arttırılması için okullarda afiş, resim ve kompozisyon yarışmaları yapıldı.
 
AFAD İl Müdürlükleri ayrıca çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin konuşmacı olarak katıldığı, depremlerle ilgili bilimsel çalışmaların, depremlerden korunma yollarının ve sivil toplum kuruluşlarının afetlerdeki rolünün tartışıldığı halkın ve üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferans ve paneller düzenledi. Yerel televizyon kanallarında deprem konusunda farkındalığa ve bilinçlendirmeye yönelik yayınlar ve bazı illerimizde düzenlenen fener alayları da halkımızın yoğun ilgisiyle karşılandı.